Radiostyring

Author: | Posted in Radiostyrte ALT No comments

Som mye annet her i verden, var det militæret som først begynte med radiostyring. Generell radiostyring, altså. Det var snakk om våpen, selvfølgelig – radiostyrte våpen som kunne peiles inn på fienden fra lange avstander. Det tok veldig lang tid før slike våpen faktisk dukket opp, og siden dess har den morderiske teknologien heldigvis blitt brukt med (for det meste) fredelige hensikter. Søker du etter en morsom, actionfylt, spennende og lærerik hobby? Da har du en rekke radiostyrte ting å kose deg med. Radiostyrte biler har lenge vært en festlig aktivitet for de minste, men mange har tatt den på alvor – det finnes til og med internasjonale konkurranser for radiostyrte biler! Ja, med landslag og hele pakka! Med tiden har teknologien blitt mye bedre, den har utviklet seg og spredd seg til mange ulike ting. Radiostyrte fly var lenge det heftigste man kunne drive med, men nå er det quadcoptere som tar over. Vi kommer til disse i en annen artikkel.

Lærerikt for barn og unge

Three radio controlled cars come flying down an off-road track in a race. Two are airborne.

Radiostyring er ekstremt kult, gøyalt og bærer på endeløs lærdom. Ja, man kan forstå en god del om verden og hvordan ting fungerer ved å prøve seg på radiostyring som hobby. På engelsk er radiostyring kjent som RC, en simpel abbreviasjon for radio control. Vil du at ungene skal forstå prinsippet bak kjøretøy eller fly? Da er radiostyrte leker det beste du kan kjøpe. Ikke nok med at det får smårollingene til å tilbringe mer tid utendørs, det vil også lære dem nøyaktig hvordan flyene og bilene fungerer. Bakhjulstrekk, forhjulstrekk, prinsippet bak aerodynamikk og så videre.

Biler i massevis

Radiostyrte biler er de mest populære typene RC-kjøretøy. De er enklest i bruk og kommer i mange ulike typer. Noen er små og kan enkelt brukes innendørs uten å skape altfor mye problemer for de som bor i huset. Andre er skikkelig raske og bruker bensin som brensel. Det er helt opp til deg hvordan du bruker radiostyring – man finner til og med radiostyrte båter! Raketter, helikoptre, alt du kan tenke deg kan styres fra en fjernkontroll nå om dagen. Les videre for å finne ut mer om RC som hobby!

Add Your Comment