Mesterskap i RC

Author: | Posted in Radiostyrte ALT No comments

iStock_000002704770_SmallRC er stor business verden rundt. Akkurat som alle andre populære hobbyer. Det er menneskelig natur å konkurrere, vise hvem som er best, kjempe om retten til å kalle seg mester. Og siden RC er en ekstremt populær hobby verden rundt, har store mesterskap blitt organisert i en årrekke. Det finnes til og med et internasjonalt forbund for de som driver med RC – det kalles IFMAR. Mesterskapene deles opp i en rekke deler, og avholdes i mange ulike land. Japan, Malaysia, Brasil, alle ulike kontinent gjør klar sine beste innendørs og utendørs RC-baner og ønsker alle profesjonelle utøvere velkommen. Har du RC som hobby, og ønsker å konkurrere mot andre som driver med det samme? Hvorfor ikke melde seg på Norgesmesterskapet, neste gang det avholdes? Klarer du deg igjennom dette vanskelige steget, kan du være på plass i Kuala Lumpur neste gang store RC-biler kjører om kapp!

EM i RC

Det finnes en rekke profesjonelle mesterskap for RC-folk. De som elsker RC og alt som har med det å gjøre. Problemet er at det internasjonale forbundet (IFMAR) ikke får nok finansiell støtte, og kan derfor ikke administrere alt innen RC. De har heller ikke råd til å sette opp mindre offentlige mesterskap. Nettopp derfor har det gjennom årene vært flere ulike arrangører i ulike land. Det mest prestisjefulle mesterskapet for RC-biler her i Europa er European RC Drift Championship som avholdes i Nederland hvert år. Hit strømmer folk til fra hele kontinentet, kun for å vise at de er best. Ingen store pengepremier å hente, men æren av å kunne kalle seg best i Europa til å kontrollere radiostyrte biler er nok for de fleste.

VM i RC

Japanske Masami Hirosaka regnes som historiens beste RC-fører. IFMAR har avholdt Verdensmesterskap i den spennende hobbyen siden 70-tallet (1977), og Hirosaka har rukket å håve inn hele 14 titler siden dess. Den neste store mesteren er Lamberto Collari, med 9 titler totalt – langt bak Masami Hirosaka. IFMAR World Championship har funnet sted verden rundt, også i Sverige og Danmark, men dessverre ikke i Norge. Ikke helt enda. Kanskje det derfor er på tide å ta hobbyen ditt til et nytt nivå? IFMAR ser etter den første norske verdensmesteren. Kan dette bli deg?

Add Your Comment