Quadcoptere

Author: | Posted in Radiostyrte ALT No comments

Moderne teknologi fortsetter sin urokkelige fremgang, og stadig heftigere gadgets dukker opp på markedet. Radiostyrte biler, fly, helikoptere og båter er fortsatt populære, men quadcoptere har tatt over noe av oppmerksomheten. Du har sikkert hørt om dem allerede, men la oss forklare nærmere. Et quadcopter er et slags helikopter med fire vannrette rotorer som lar brukeren fly denne gadgeten med høy presisjon. Samtidig bruker man ikke radiostyring for å kontrollere dem, selv om de er fjernstyrte. Kontrollen foregår enten via bluetooth eller wi-fi, signaler som strekker seg mye lenger enn de gamle radiobølgene. Quadcoptere er spesielt populære i kombinasjon med små kameraer. Disse festes under det underlige designede helikopteret, og tar opp alt som skjer mens det er i luften. Som du sikkert kan forestille deg, får man heftige opptak og bilder fra høyt der oppe i luften.

Quadrocopter unmanned aerial vehicle, or UAV, powered by four individual rotors giving it agility and increased maneuverability for surveillance work, flying overhead against a window with blue sky

Å kjøpe et quadcopter

Det finnes en rekke ulike quadcoptere der ute, alle med en rimelig stiv pris. Joda, du kan finne billige varianter fra Kina, men disse vil du virkelig ikke kjøpe. Ja, det er langt bedre å investere en solid sum i et godt quadcopter enn å kjøpe kinesiske gadgets. Problemet er at quadcopteret vil sprenge i tusen biter når det treffer bakken etter at du har mistet kontrollen over det. Med mindre du har veldig gode sko. Ser du en ung person spurte alt han eller hun kan, i panikk, på tvers av parken du koser deg i, er det stor sannsynlighet for at et kinesisk quadcopter er på vei til å styrte like ved. For øyeblikket koster et bra, ordentlig quadcopter rundt fire-fem tusen kroner. Eller mer – alt spørs på hvilke formål du har tenkt deg med det.

Tjen penger med et quadcopter

Flyfoto er ettertraktet, og med et godt quadcopter kan du begynne å tjene penger nesten med én gang. Så lenge du forstår hvordan det hele fungerer og sørger for at et godt kamera er installert i bunnen av quadcopteret. Du kan tilby dine tjenester til alt mulig, fra bryllup og musikkvideoer til markedsføring og 17. mai. For øyeblikket er det ikke mange som har tenkt på dette, i hvert fall her i Norge, derfor har du en gyllen mulighet for øyeblikket.

Add Your Comment