Baner for radiostyrte biler

Author: | Posted in Radiostyrte ALT No comments

iStock_000001306140_SmallAlle som har en god RC-modell vet at den største utfordringen er å finne banene. Ja, du vil vel ikke ødelegge din flotte, radiostyrte bil ved å kjøre den på vanlige veier? Alt kan jo skje, selv om det er den lille gata du bor i. En bil kan dukke opp, en gren kan falle ned fra et tre, eller så kan den minste feil kalkuleringen ende opp med en knust bil i grøften. Ja, RC-biler er like enkle å ødelegge som ekte biler, spesielt når det er snakk om høy fart. Heldigvis er Norge er høyt utviklet land, og det er mange som driver med RC her. De største entusiastene har rukket å få på plass en rekke gode baner, så det er bare å velge og vrake. Joda, selvsagt koster det en liten slant å få satt sin favorittmodell ut på banen, men det er en slikk og ingenting i forhold til all moroa du kan se frem til.

Bygg din egen bane

Har du god nok plass i hagen, er det fullt mulig å bygge sin egen RC-bane. Først og fremst må du bestemme om du vil ha en utendørs eller innendørs bane. Utendørs er selvfølgelig mye enklere å bygge, men den kan tære mer på RC-modellen. Har du en stor 1:8-bil kan det faktisk lønne seg å kjøpe parkett. Ta med den ordentlige bilen (den med bagasjeplass) til en byggevarekjede og finn det perfekte underlaget. Et underlag som gir bilen skikkelig bra grep, og lar deg oppnå store hastigheter. Fordelen med parkett er at du kan fjerne den akkurat når du ønsker, til stor forskjell fra asfaltbaner som forblir i hagen din i all overskuelig framtid. Kunstgress og grus er andre populære varianter, men da må du ha en spesiell RC-modell som tåler et støt eller to.

Finn en RC-bilklubb

Orker du ikke bygge en egen bane, er det bare å oppsøke en lokal klubb. Det finnes mange av dem rundt omkring i landet, og du er spesielt heldig om du bor i Osloområdet. Vi må nesten si noen ord om Moss RC, siden de har flere velbygde baner med forskjellige underlag som du kan trene på. Prisene er utrolig gunstige, og du vil garantert bli raskt kjent med andre RC-entusiaster som vil dele sine erfaringer med deg. Moss RC har også en drift bane, en ny trend blant RC-elskerne der ute. Her kan du trene deg opp til å skli rundt i svingene og bruke fjernkontrollen på en helt ny måte.

Add Your Comment