Framtiden for fjernstyring

Author: | Posted in Radiostyrte ALT No comments

Drømmen om fjernstyring har eksistert lenge. Mennesket er et ganske bedagelig dyr, som gjerne sparer på kaloriene ved å la andre gjøre arbeidet for seg. Vi gjør derfor alt for å forenkle hverdagen vår. I dag har den trådløse teknologien allerede gitt oss mange muligheter, som robotgressklippere. Vi kan bare plotte inn hvor den skal klippe, så går alt av seg selv. Hva blir det neste? Kanskje en fjernstyrt slangerobot, som kan brukes til å vanne plenen etterpå? Hvis den har små hull og er koblet til en vannkran, skal du ikke se bort fra at du plutselig ser det en dag.

Mobilen er alt vi trenger

Photophony1Siden mobilen vår ble en liten datamaskin, har vi kunnet installere apper på den. Mye handler nå om å integrere trådløs teknologi i apparater som kan knyttes til en app. Deretter kan du bare laste ned og installere appen på mobilen, og plutselig kan du fjernstyre det aller meste. Det finnes allerede vaskemaskiner du kan fjernstyre via mobilen din! Men, hvem skal legge i tøyet? Det finnes faktisk roboter som kan gjøre ganske mye, men de er (heldigvis?) ikke tilgjengelige for allmennheten enda. Den dagen roboter, som kan bruke armer som oss kommer, kan vi nok bare installere appen på mobilen vår og styre den fra en behagelig sovesofa. Da kan vi ligge der hele dagen og bruke mobilen til å følge med på hva som skjer i huset vårt. Den eneste grunnen vi hadde hatt for å stå opp, måtte være for å gå på do. Tror jeg da.

Fremtidens legetime er hjemme

Selv fremtidens helse ligger i å ha en helsestasjon i mobilen. Vi kan i dag scanne føflekker og ta prøver på det meste hjemme. Snart trenger vi bare å svelge eller operere en liten brikke inn i oss. Den vil samle informasjon og sende signaler om tilstanden vår til telefonen. Så kan vi kontakte legen vår på telefonen og eventuelt ha en videosamtale. Mulighetene er kanskje ikke uendelige, men de er mange. Jeg tror trangen til å oppleve noe nytt fortsatt hadde ligget i oss. Å se en film i 3D, med et annet landskap, føles fortsatt ikke helt som å reise bort. Så bilen vår hadde vi nok fortsatt satt pris på. I stedet for å måtte lete etter bilnøkkelen, kan vi bruke telefonen som bilnøkkel. I 2017 vil den muligheten være tilgjengelig i de nye bilene. Så fremtiden ligger tydeligvis i å bruke mobilen vår til det meste. Hvor det vil ende, kan ingen si. Da må vi nok bare vente og se.

 

Add Your Comment