Radiostyrt drifting

Author: | Posted in Radiostyrte ALT No comments

Ordentlig og gjennomført drifting er imponerende å se på. Og det er en god del vanskeligere å gjøre enn det kanskje ser ut som. Du er nødt til å få bilen til å miste grepet med bakhjulene, samtidig som du holder grepet med forhjulene. Drifting har vært populært lenge, og de siste 10 årene har det til og med vært organiserte løp arrangert av Norges Bilsportforbund. For oss som liker å ha begge bena på bakken og heller kjøre radiostyrte biler er ikke drifting like stort. Eller er det egentlig det?

Mesterskapet i Hadeland

Drifting med radiostyrte biler er større her i Norge enn du kanskje tror. Se bare på det årlige mesterskapet i Hadeland, som arrangeres av Hadeland RC-klubb i samarbeid med Harestua RC-klubb. De anerkjente lokalene ligger på Vestre Gran, og her er det tre baner med flere muligheter. Banen forrige mesterskap foregikk på har også et teppe. Entusiaster flokker til banen fra andre distrikter, og deltagerne er alt fra 6 til 60 år gamle. I forrige mesterskap deltok 40 stykker, og man regner med at antallet bare kommer til å vokse. Hvem sa at drifting bare er for profesjonelle sjåfører i store biler?

Hvilke muligheter har du?

Har du undersøkt om det finnes noen interesse for radiostyrt drifting i ditt nærområde? Kanskje er det flere i nærheten av deg som tenker akkurat det samme? Drifting med radiostyrte biler krever riktignok litt plass, men det krever jo adskillig mindre plass enn drifting med «ordentlige» biler. Og hvis det ikke finnes noen baner eller muligheter i nærheten, hvorfor ikke starte opp noe selv? Alt du trenger er et halvstort lokale med et egnet gulv som tåler litt drifting, eller eventuelt et uteområde selv om det gjør sporten litt mer avhengig av været. Utvid horisonten, og prøv nye ting med hobbyen din.

 

Add Your Comment