Spennende byggesett for alle

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Alle barn synes det er morsomt med fjernstyrte biler, og hvis du i tillegg kan bygge bilen selv kan det bli ekstra utfordrende. Dette er selvfølgelig ikke bare noe barn setter pris på, det finnes et kjempestort miljø rundt det å bygge sine egne modeller og fjernstyrte biler. For barn kan dette dessuten være en aktivitet, som hjelper utviklingen av finmotorikk og kreativitet.

Litt om utvalget av byggesett

Det finnes som nevnt et stort og aktivt miljø rundt modellbygging, med klubber og foreninger innenfor mange ulike kategorier. Noen eksempler er Modelljernbaneforeningen i Norge og Oslo Modellbilklubb. I tillegg finnes der også foreninger for kategorier av modeller som det kanskje er mange som ikke har tenkt på en gang, som Norsk Modellseilforening og Norsk Forlishistorisk forening.

For nybegynnere finnes det en rekke ferdige byggesett med alle deler og utstyr inkludert, det kan være en veldig smart begynnelse for deg som kanskje utforsker ulike kategorier. Innenfor biler finnes det alt fra komplette bilmodeller i stor skala, til modeller av motorer og enkeltdeler. Utvalget innenfor hver kategori er også stort, det er ikke noe problem å finne noe som passer en absolutt nybegynner. Samtidig er utvalget tilnærmet ubegrenset. Hvis du prøver å kjøpe nesten alt som finnes av modellbiler, er huset ditt snart helt fullt.

Forholdet mellom vanlige modellbiler og fjernstyrte

Når du ligger hjemme med en forkjølelse, kan modellbygging være en fin måte å få tiden til å gå på. Det er ikke veldig fysisk anstrengende, samtidig som du virkelig får noe å bryne deg på. Å bygge en fjernstyrt bil er kanskje et litt større prosjekt, der du jo dessuten kanskje gjerne vil ut og prøvekjøre bilen når den er ferdig.

Innenfor fjernstyrte modellbiler finnes det etter hvert mange ulike drivlinjer å velge mellom. For barn og unge er selvfølgelig batteridrevne modeller enklest, og kanskje også tryggest. For voksne kan det dog være en skikkelig utfordring å sette sammen en fjernstyrt bil med en ordentlig motor som drives med bensin eller etanol. Disse bilene koster ofte like mye som en ganske slitt bruktbil, så det er kanskje ikke du impulskjøper en helg. Med en slik bil trenger du også virkelig å vite hvordan du skrur på og fikser motoren, ikke bare når du bygger den men også i forbindelse med vanlig vedlikehold og «service». Det ligner på mange måter på en ordentlig bil.

En ordentlig hobby der du arbeider med hendene

I dag skjer det meste på nett, og det er lett å bli passiv deltaker i alt fra spill til filmer og annen underholdning. En fjernstyrt bil som du har bygget selv er noe helt annet, der du virkelig kan føle mestring ved å skape noe i den virkelige verden.

Add Your Comment