Radiostyrte biler som hobby

Author: | Posted in Okategoriserade No comments

Noen kaller det radiostyrte biler, mens andre kaller det fjernstyrte biler, men begrepet betyr det samme – modellbiler som styres via en fjernkontroll. De aller billigste utgavene kan du få for et par hundre kroner og går på vanlige batterier. Disse typene er å anse som leketøy og varighet og kapasitet er svært begrenset med disse bilene.

Bensindrevne RC-biler

De fjernstyrte bilene som er bensindrevne RC-biler derimot, ligger på et helt annet prisnivå og disse kan koste mellom 5-20.000 kroner, og også mer. Du har kanskje noen fine barndomsminner med de enkle utgavene av radiostyrte biler, men det er faktisk mange som tar med seg denne hobbyen gjennom hele livet, og da gjerne med noe mer avanserte modeller. Her jobbes det med detaljer ned til alt fra hvilken type bilinnredninger som brukes og hvor mange sylindere motoren har.

RC-billøp

De fleste RC-biler har et design som racer- og Formel 1-biler, ettersom det som oftest handler om konkurranse. Men det finnes også terrengbiler som brukes til å kjøre billøp i kupert terreng og som tåler en trøkk. Disse bilene har mye teknologi under panseret og er robust utformet ettersom de får mye juling underveis. Konkurransene er svært sosiale, men kjøringen krever gode ferdigheter og talent.

RC-biler – en livslang hobby

Det flotte med en slik hobby er at du kan ta den med deg og dyrke den hele livet gjennom. Ettersom bilene er radiostyrte, kreves det jo naturligvis ikke at du må være i god fysisk form for å vinne billøpene. Her er det hvor god funksjonalitet bilen har og hvor god du er til å styre den via fjernkontroll som avgjør hvem som vinner billøpet.

RC-billøp som profesjonell idrettsgren

De som dyrker denne lidenskapen og kjører billøp profesjonelt, krever mer enn bare batteridrift. Her snakker vi seriøs reparering og folk som har garasjer for sin store lidenskap som kan minne mye om de garasjene vanlige bilentusiaster har!

Add Your Comment